Aktuellt

Hästar

Sadelbutik

Hundar

Föredrag

Utbildningar

Referenser

Samarbetspartner

Försäljning

Bildgalleri

Länkar

Tänkvärt

Sponsring


Utbildningar

Axelssons Animal Massage School -1998

Hästmassage
Hästmassage ingick inte i Equiterapeut utbildningen. Jag valde att gå en hästmassage utbildning också. Den är indelad i fem steg. Ämnen som ingår i utbildningen är anatomi, fysiologi, massage, stretching, stresspunktsbehandling, rörelseproblem, träningsfysiologi och akupressur.

Akupressur
Akupressur är en urgammal orientalisk behandlingsmetod som används på både människor och djur. Metoden utvecklades i Kina och går ut på att stimulera exakta punkter i kroppens meridiansystem. Både akupunkturen och akupressuren använder dessa punkter.
I akupunkturen använder man sig av nålar medan man i akupressuren använder sig av manuellt tryck med fingrarna. Genom att stimulera punkterna kan man påverka och förändra organfunktionerna hos människor och djur. Den här metoden ingår i både häst och hund massage utbildningen.

Hundmassage
Efter att ha behandlat hästar ett par år fick jag ofta frågan om jag inte kunde behandla ägarens hund också. Jag beslutade då att även börja med hundmassage. Ämnen som ingår i utbildningen är anatomi, fysiologi, massage, stretching, hudproblem, tänder, mjuk kiropraktik, samt akupressur.

VBR - Steg 1, 2
Equiterapeut
GGI
Axelssons
Samanta Churry
SISU
Diplomerad sadelinprovare
Kurser
Hundfysioterapeut
Avalon skolan
Utbildning i hältutredning på hund