Aktuellt

Hästar

Sadelbutik

Hundar

Föredrag

Utbildningar

Referenser

Samarbetspartner

Försäljning

Bildgalleri

Länkar

Tänkvärt

Sponsring


Kurser/Föredrag
om hästar och hundar

Hundens hållbarhet steg 1 och 2
Ofta anlitad föredragshållare om hundens hållbarhet och hur du undviker skador på din hund.Lär dig se din hund med nya ögon och var uppmärksam på avvikelse i rörelsemönstret. 3-4 timmar.


Jörgen Thynell
Hundinstruktör Jörgen Thynell återkommer med jämna mellanrum till Bäck där han håller olika CLINICS om hundar. Ledarskap - Hundens beteende och kroppsspråk - Problemhundsutredare - CLINICS i genetiska egenskaper och behov.

Pilateskurs på hund
Träning på pilatesboll är det samma som stabiliteten. Tränar upp balansen och kordinationen hos din hund. Deltagarna får prova på med egen hund. Teori och praktik.


Stretching på hästar/hundar
Här ingår både teori och praktik. Du får lära dig en del anatomi och om olika rörelseproblem. Du får själv stretcha din hund/häst och lära dig de olika stretching programmen. Kursmaterial och stretchbilder ingår också.


Sadelföredrag
En felaktig tillpassad sadel kan ge ryttaren fel sits och balansproblem. Hästen kan dessutom få olika obehag såsom skav, sadelknutor, stelhet, muskel och ledproblem. Du får baskunskaper i hur man provar in en sadel. Vi tittar på olika typer av hästryggar, sadelbommar, sadlar och pratar även om annan utrustning som sadelgjordar ,vojlockar och paddar. Du får lära dig hur du undviker problem vid köp av en begagnad sadel. Vi går igenom en del anatomi och om olika rörelseproblem.

Övriga föredrag
Jag har också föredrag om nedsatt prestationsförmåga och går igenom olika hästar, berättar och visar hur jag som Equiterapeut jobbar. Jag tar dessutom upp orsaker till stelhet, muskelproblem, ryggbesvär, exteriör, träningsråd, stress och olika beteendeproblem.