Aktuellt

Hästar

Sadelbutik

Hundar

Föredrag

Utbildningar

Referenser

Samarbetspartner

Försäljning

Bildgalleri

Länkar

Tänkvärt

Sponsring


PROBIMIN

Hälsokultur med biologiskt aktiva mjölksyrabakterier och metabolisk kostfiber.
Inulin utgör föda för bifidobakterierna. Dessa är kroppens egna skyddsbakterier och bidrager till en hälsosam
bakterieflora i mage och tarm

Vad är och när bör man använda probiotika?
Probiotika är mölksyrakulturer som stöder en god och hälsosam tarmflora. Probiotika gör det möjligt att upprätthålla en balanserad bakterieflora i tarmen. Detta är en förutsättning för hälsan. Man bör använda probiotika så länge man vill motverka den fysiska och psykiska stress som kroppen dagligen exponeras för. Det innebär att hålla rent varje dag, jämför med daglig tandborstning. Probiotika bör användas tillsammans med en bättre balanserad kost, vilket oftast innebär ett ökat intag av kostfibrer tillsammans med rent vatten. Undvik dryck eller föda som innehåller stimulantia, till exempel choklad, kaffe och te.

Vad är tarmdysbios?
I mage och tarm finns det en stor mängd mikroorganismer. Det totala antalet beräknas utgöra tio gånger fler än det totala antalet kroppsceller, vilket är en enorm biologisk aktiv massa. Kroppen består beräknat i antal celler till 90% av mikroorganismer. Dessa har utvecklats och anpassats till människan. Vår hälsa är helt och hållet beroende av samspelet som finns mellan vår kropp och dessa mikroorganismer. Balansen i samspelet avgör hur man mår. Alla kroppsvävnader berörs av denna ekologiska balans. Ohälsa och många sjukdomar kan relateras till en störd balans i mikrofloran, tarmdysbios.

Hur utvecklas tarmdysbios?
Det finns flera faktorer som bidrager till detta tillstånd. Obalanserad kost med för högt intag av protein, fett eller snabba kolhydrater, stress och miljögifter, vissa läkemedel såsom p-piller, antibiotika eller cortison är faktorer som kan framkalla tarmdysbios. I västvärlden består kosten oftast av för mycket animaliskt protein och fett.

Hur motverkar man tarmdysbios?
Man bör balansera sin diet. Det kan vara väldigt svårt. Ätbeteendet är djupt förankrat och etableras tidigt i våra liv. Vi ärver vårt beteende från tidigare generationer.

Minska intaget av föda som är lättuggad eller drycker som innehåller kolhydrater som ger alltför snabb energi. Drick vatten! För en optimal kosthållning rekommenderas konsultation hos kostterapeut.

Undvik stress. Detta är lika viktigt som att hålla en god diet. Stress påverkar de biokemiska aktiviteterna i tarmen genom olika immunologiska, hormonella och enzymatiska mekanismer. Detta gör att det blir svårare att bryta ned födan på ett optimalt sätt.

För mera information kontakta Sophie
070-65 22 571